Wednesday, 9 October 2013

Resipi Lof Daging

 PENGHASILAN LOF DAGING

 

 
Bahan-bahan:
 
 
1)
Daging Cincang
750g
 
 
2)
Serbuk roti putih
50 g
 
 
3)
Telur putih
2 biji
 
 
4)
Tomato puri
10 g
 
 
5)
Lada sulah
3 g
 
 
6)
Garam
1 g
 
 
7)
Parsley
2 g
 
 
8)
Bawang
4 g
 
 
9)
Kiub ayam
5g
 
 
 
 
Kaedah
 
 
 
 
1. Lenser acuan,letakkan kertas minyak.
 
 
2. Gaulkan isi ayam,serbuk roti,telur,stok,bawang di dalam mangkuk.
3. Masukkan adunan ke dalam acuan.
 
 
 
 
 
 
4. Tutup acuan dengan kertas aluminium.
 
 
 
 
 
 
5. Bakar di dalam oven suhu 180C selama 30 minit.
 
 
 
 
 
6. Buka penutup aluminium.Kemudian bakar selama 30 minit lagi sehingga bahagian atas lof berwarna perang.
7. Biarkan lof selama 5 minit sebelum dihidangkan.
 
 
 
 
 

No comments:

Post a Comment