Bahan-bahan:
|
|||||||||||
1)
|
Daging
Cincang
|
750g
|
|||||||||
2)
|
Serbuk
roti putih
|
50
g
|
|||||||||
3)
|
Telur
putih
|
2
biji
|
|||||||||
4)
|
Tomato
puri
|
10
g
|
|||||||||
5)
|
Lada
sulah
|
3
g
|
|||||||||
6)
|
Garam
|
1
g
|
|||||||||
7)
|
Parsley
|
2
g
|
|||||||||
8)
|
Bawang
|
4
g
|
|||||||||
9)
|
Kiub
ayam
|
5g
|
|||||||||
Kaedah
|
|
|
|||||||||
1. Lenser acuan,letakkan kertas minyak.
|
|
|
|||||||||
2. Gaulkan isi ayam,serbuk roti,telur,stok,bawang di dalam
mangkuk.
|
|||||||||||
3. Masukkan adunan ke dalam acuan.
|
|
|
|
|
|
|
|||||
4. Tutup acuan dengan kertas aluminium.
|
|
|
|
|
|
|
|||||
5. Bakar di dalam oven suhu 180C selama 30 minit.
|
|
|
|
|
|
||||||
6. Buka penutup aluminium.Kemudian bakar selama 30 minit
lagi sehingga bahagian atas lof berwarna perang.
|
|||||||||||
7. Biarkan lof selama 5 minit sebelum dihidangkan.
|
|
|
|
|
|
Wednesday, 9 October 2013
Resipi Lof Daging
PENGHASILAN
LOF DAGING
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment